Middle section

Wij hebben afgelopen week klei geschonken aan een wel heel mooi project: TERRA_TORY in Nijmegen-Noord. Met TERRA_TORY wordt de rivierklei die in het gebied wordt gewonnen om het gebied vervolgens te kunnen ontwikkelen, in een nieuw daglicht gesteld.
 

Heden, verleden en toekomst

TERRA_TORY onderzoekt de eigenschappen, nieuwe mogelijkheden en toepassingen van de rivierklei uit Nijmegen-Noord. Verschillende ontwerpers benaderen klei daarbij op een verrassende manier. Zo wil TERRA_TORY een verbinding creëren tussen de bewoners van Nijmegen-Noord, hun veranderende omgeving en het erfgoed van het rivierenlandschap. Een fantastisch initiatief dat een mooie inkijk geeft in de wereld van klei. En dat ondersteunen wij natuurlijk graag!

Bibliotheek

Fabrikaat, de stichting achter het project, werkt momenteel aan een bibliotheek waarin de verscheidene eigenschappen van de kleisoorten uit het gebied in kaart worden gebracht. In opdracht van Fabrikaat ontwikkelen de ontwerpers met deze klei hedendaagse producten, zoals servies of wandtegels.

Meer over TERRA_TORY

TERRA_TORY is voor het publiek vanaf april te volgen én te beleven bij Fabrikaat in Nijmegen-Noord, en online via hun website, Facebook en Instagram.