Bij Delgromij winnen we klei voor de grofkeramische industrie en grond-, weg- en waterbouw. We zijn actief in het winnen van klei, een onmisbare grondstof voor de Nederlandse bouwsector. We winnen niet alleen klei omdat we het zo hard nodig hebben in ons dagelijks leven. We maken er ook nieuwe natuur- en recreatiegebieden mee. En we beschermen ons land tegen hoogwater.

Content Paragraphs

Dé leverancier van klei

Alweer 50 jaar geleden zetten we onze eerste stappen in de klei. En groeiden we uit tot dé leverancier van klei voor de grofkeramische industrie en grond- weg- en waterbouw. Onze ervaring zetten we graag in voor jou. Klei winnen, op recept samenstellen en daar brengen waar het nodig is. Dat is ons vak. We zijn altijd op zoek naar geschikte klei voor bakstenen, dakpannen en infrastructuur.

Drager van gebiedsontwikkelingen

Bij Delgromij zetten we ons in voor een prettige leefomgeving. We werken mee aan projecten voor nu en voor volgende generaties. Bij alles wat we doen, kijken we vooruit naar wat we achterlaten. Zo werken we aan nieuwe landschappen. Fijne plekken om te recreëren, veilig te wonen en werken.

Met de voeten in de klei

Samen met overheden, natuur- en milieuorganisaties, omwonenden en aannemers bedenken we wat we voor elkaar kunnen betekenen. Zo ontstaan waardevolle nieuwe ideeën. We steken graag de handen uit de mouwen en staan letterlijk met onze voeten in de klei. Ons werk geeft de ruimte om onze leefomgeving opnieuw in te richten en te verbeteren. We werken aan projecten voor watermanagement, natuur en recreatie. Delgromij maakt deel uit van de K3 organisatie. De afdeling Gebiedsontwikkeling verzorgt het hele proces van grondwerving tot en met het vergunningstraject. Daarbij staat communicatie met de omgeving en samenwerking met partners voorop.

Foto: © Kees van de Veen

Alleen de beste kwaliteit

We kopen, winnen, transporteren en verwerken en verkopen keramische klei op receptuur. En klei voor infrastructurele toepassingen en toeslagstoffen die voldoen aan de (strenge) eisen voor jouw toepassing. Onze certificeringen geven jou die garantie.

Samenwerken zit in onze natuur

Delgromij maakt deel uit van de K3 organisatie. Vijf ondernemingen die Nederland met elkaar nóg mooier maken. Door samen te werken aan creatieve en innovatieve oplossingen met waarde voor mens, dier en landschap. Voor nu en voor de toekomst.